Ακριβό μου σουβλάκι: Από έδεσμα του λαού... είδος πολυτελείας - Δείτε βίντεο

Το σουβλάκι «ακρίβυνε λίγο»: Από φθηνό έδεσμα σε είδος πολυτελείας;

Επιχειρήσεις
Δημοσιεύθηκε  · 2 λεπτά ανάγνωση

Το σουβλάκι, το κατεξοχήν ελληνικό street food και χαρακτηριστικό έδεσμα, για δεκαετίες ήταν ένα φθηνό γαστρονομικό σύμβολο. Δυστυχώς, αυτό αλλάζει. Η τιμή του ανεβαίνει συνεχώς, είτε λόγω του ενεργειακού κόστους, όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες, είτε λόγω της αύξησης στις τιμές των πρώτων υλών.

Η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων φαίνεται να εξελίσσεται σε είδος πολυτελείας, καθώς η τιμή σε μερικές περιοχές της Αθήνας φτάνει μέχρι και τα 4.5 ευρώ.

Αν και η τιμή έχει πάρει την ανηφόρα, παραμένει, παρόλα αυτά, πρώτο στις προτιμήσεις των επισκεπτών από το εξωτερικό, οι οποίοι το απολαμβάνουν με μεγάλη ευχαρίστηση.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των σουβλατζίδικων αναφέρονται στις συνεχόμενες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες.

«Τα κρέατα από τα οποία παράγουμε το σουβλάκι έχουν πάει 100% πάνω. Πώς θα μείνει το σουβλάκι στάσιμο; Και ο κόσμος έχει δίκιο. Γιατί λέει ήταν 3,5 και τώρα πήγε 4,5, πώς γίνεται; Ένας κύριος στην ηλικία μου, μού λέει ''κ. Μπαϊρακτάρη ακρίβυνε λίγο''. Λέω ότι δεν είναι από μας» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Σπύρος Μπαϊρακτάρης.

«Ένα σουβλάκι των 100 γραμμαρίων θα φτάσει κοντά στα 2,5 με 3 ευρώ περίπου, σκέτο. Συν πίτες συν ψωμιά, συν πατάτες και τα υπόλοιπα θα κοντέψει το τάλιρο. Πραγματικά κάνουμε προσπάθεια να μην ανεβάσουμε τίποτα. Δεν το θέλουμε» σημείωσε στον σταθμό μας ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Δημήτρης Εικοσιδυός.